1. mart 2021, ponedjeljak, 1:31
Početna
Svijet
Kultura
Sport
Kolumna
Aktuelno
Društvo
Zdravlje
Nauči nešto novo
Stručni radovi
Aktuelno
Studenti Fakulteta političkih nauka posjetili BHRT
Studenti Fakulteta političkih nauka,Odsjeka za komunikologiju, danas su posjetili Javni servis Radio – televizije Bosne i Hercegovine.
Piše: Emina Kišić / Datum: 7. maj 2015. 21:39

Studenti Fakulteta političkih nauka,Odsjeka za komunikologiju, danas su posjetili Javni servis Radio – televizije Bosne i Hercegovine.


Druga posjeta u sklopu predmeta Radio – televizijsko novinarstvo bila je u RTV domu,tačnije u prostorijama BHRT-a. Studenti, čiji je predavač bio Seid Masnica urednik i voditelj dnevnika Televizije, mogli su vidjeti prostorije multimedijalnog deska, koji predstavlja spoj radija, televizije i interneta u multimedijalnu platformu.


Također su posjetili i njihove studije u kojima se emitiraju televizijske emisije BHRT-a. Studenti su mogli vidjeti  i ostale prostorije RTV doma, kao što su montaža,šminkeraj, tzv. gluha soba itako dalje. Sve ono što ih je zanimalo,ali i ono što ih čeka ako se budu željeli nastaviti baviti ovom profesijom.


Državni javni servis se nalazi u dosta lošoj finansijskoj sitauciji, jer se finansira putem RTV takse. Međutim, većina građana ne želi plaćati RTV taksu, zbog toga nemamo toliko kvalitetan program, koliko bismo mogli imati.Mada se svi trudimo da odradimo naš posao što časnije i da  građanima priuštimo što  kvalitetnije  informacije i što kvalitetniji program”, rekao je Masnica.


Dostupnost tačnih, objektivnih i vjerodostojnih infomacija na tri platforme –glavni je cilj u informativnom programu ovog državnog javnog servisa.

 

 
Sva prava pridržana © Marcus Fabius Quintilianus / 2021
Web design, development & custom CMS by Kahrić Kenan