1. mart 2021, ponedjeljak, 1:03
Početna
Svijet
Kultura
Sport
Kolumna
Aktuelno
Društvo
Zdravlje
Nauči nešto novo
Stručni radovi
Aktuelno
Svi na Međunarodni sajam knjige
Sajam za sve ljubitelje pisane riječi, svoja vrata je otvorio u srijedu 22.04.2015.god . Oni koju su među prvima imali čast da ga posjete, na poklon su dobilli besplatan primjerak knjige.
Piše: Semina Šišić / Datum: 23. april 2015. 15:22

"Ostati ravnodušan prema knjizi znači lakomisleno osiromašiti svoj život."  I. Andrić


Od davne 1988. godine,  Sarajevo svakog aprila postaje glavna destinacija pisaca i izdavačkih kuća iz BiH i regiona. Od  2002. godine, Sajam zajedno organizuju KSC Skenderija, izdavačka kuća Šahinpašić i Udruženje izdavača i knjižara BiH. Kako već naglasismo, vrata sajma su otvorena za posjetitelje od 10h, a svečano otvaranje Sajma održano je u 18 sati.


Sigurno je da ćete na Sajmu naći nešto za sebe jer na štandovima izdavača ćete primijetiti sve, od klasika svjetske književnosti, stručne literature iz različitih oblasti, univerzitetskih izdanja, preko dječije literature i bestsellera pa sve do vjerske literature. I ove godine, u okviru Sajma, 23. aprila bit će obilježen svjetski dan knjige i autorskih prava.

I

ako živimo u vremenu gdje knjiga nije svačiji prijatelj, broj posjetitelja impresionira. Prošle je godine ovaj događaj posjetilo između 40 i 50 hiljada ljudi. Sajam je privukao pažnju susjednih izlagača.  Na Sajmu će se pojaviti 160 izlagača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Irana, Saudijske Arabije, Njemačke i Velike Britanij.  A pogotovo zanimljivo i važno za naglasiti jeste to što se, nakon nekoliko godina odsustva, vraćaju izlagači iz Hrvatske.


Ovogodišnji sajam knjiga trajat će od 22. do 27. aprila u Centru “Skenderija” u Sarajevu.  Pronađite malo vremena za druženje sa knjigom od 10h do 19 uz besplatan ulaz.

                                                                                                                       

 
Sva prava pridržana © Marcus Fabius Quintilianus / 2021
Web design, development & custom CMS by Kahrić Kenan