14. juli 2020, utorak, 17:08
Početna
Svijet
Kultura
Sport
Kolumna
Aktuelno
Društvo
Zdravlje
Nauči nešto novo
Stručni radovi
Kultura
DJ Šampinjon-Vrh svijeta osvaja BiH
Junaci prvog bosanskohercegovačkog mjuzikla, krenuli su u misiju uveseljavanja kako djece, tako i odraslih širom naše države.
Piše: Enisa Hadžić / Datum: 23. april 2015. 15:01

Mjuzikl DJ Šampinjon-Vrh svijeta premijerno je izveden u sarajevskom BKC-u januara 2014. godine, planiranu turneju koja je trebala početi u maju te godine prekinuli su zbog poplava, te ozljede autora. Mjuzikl je doživio uspjeh, januara 2014. godine tako da je BKC napunjen četiri puta.


Priča koja nosi snažnu edukativnu poruku na nevin, dječji šaljiv način, prati luckaste junake koji putuju na vrh svijeta da bi na planetu Zemlju vratili vodu, čija nestašica uzrokuje Zemljino uništenje. Mjuzikl obiljuje veselim pjesmama koje prijaju i najzahtjevnijim slušateljima.


Razgovarali smo sa Muharemom "Muha" Vojnikovićem, autorom i režiserom mjuzikla, koji ujedno tumači četiri uloge, gdje je otkrio da je njegova najveća inspiracija, i prije dolaska na ovaj svijet, njegova sedmogodišnja kćerka Leda. U nastavku pogledajte intervju, u kojem kao i u samom mjuziklu prevladava dobro raspoloženje i smijeh. 
Sva prava pridržana © Marcus Fabius Quintilianus / 2020
Web design, development & custom CMS by Kahrić Kenan