15. april 2021, četvrtak, 5:05
Početna
Svijet
Kultura
Sport
Kolumna
Aktuelno
Društvo
Zdravlje
Nauči nešto novo
Stručni radovi
Sport
Dimitrov osvojio prvu masters titulu u Cincinnatiju
Bugarin Grigor Dimitrov osvojio je prvu masters titulu u njegovoj 26. godini savladavši Australijanca Nicka Kyrgiosa u finalu Cincinnatija rezultatom 6/3 7/5.
Piše: Adin Šabić / Datum: 21. august 2017. 3:09

Dimitrov je bio dominantniji u današnjem meču i pametnije je igrao, dok Kyrgios nije moga u potpunosti da pronađe ritam. Duže razmjene su išle u koristi Bugarina, čak je u jednom trenutku u procentima vodio s 93% naspram 7%. Bolje se snalazio Dimitrov u težim situacijama i koristio je svaku grešku Australijanca. Na kraju oba tenisera su se zagrlili i iskreno čestitali jedan drugome. 


Pratioci tenisa navikli su tokom ovih godina da gledaju u finalima velikih turnira pretežno ista imena (Roger, Rafael, Andy, Novak itd...), međutim dolaze nove generacije koje počinju pisati njihovu historiju tenisa. 


Kyrgios i Dimitrov su pokazivali još od njihovih prvih boljih ostvarenih rezultata da postoji potencijal i da bi njih dvojica nekada mogli napraviti veliku uspjeh. Pojavili su se i drugi teniseri koji traže njihovo mjesto pod nebom tenisa kao što su Zverev, Thiem, Shapovalov itd. Zverev je pokazao još u Torontu da posjeduje odličnu igru kada je savlada Federera u dva dobijena seta. 


Dok neki žale što stari teniseri gube na moći, drugi se raduju novim imenima u svijetu tenisa. Tako je to bilo od samog početka tenisa, jedni su odlazili, dok su drugu dolazili. Neki su ostali legende, dok su neki ostali potpuno nezapamćeni, ali sve je to u suštini samo igra, gdje pametniji pobjeđuje. 

 

 
Sva prava pridržana © Marcus Fabius Quintilianus / 2021
Web design, development & custom CMS by Kahrić Kenan